.   |   Harta site  |   Alege limba:
Romana
English
 
Suna acum pentru
INFORMATII
0722.560.484
 
terapia_piciorului_sanatos

VACUMEDLBNPD - Aparat de presiune negativa asupra jumatatii inferioare a corpului


t1.jpg

Principiu de functionare


O inima exterioara pentru jumatatea inferioara a corpului

Scopul il reprezinta un tratament eficient pentru turburarile arteriale, ale vaselor de sange si limfatice la nivelul picioarelor si pentru bolile vasculare.

Contrar principiului de functionare al aparatului LBNPD folosit in mod curent in medicina spatiala, presiunea negativa creata de aparatul VACUMED ® este indusa la intervale reglabile. In acest mod, aparatul functioneaza ca o pompa - mai precis o "inima exterioara", pentru jumatatea inferioara a corpului.

Fluctuatiile intermitente de presiune negativa si presiune atmosferica normala pulseaza sange oxigenat si nutrienti in extremitatile inferioare, ceea ce duce la dilatarea capilarelor si capilarizare, proces ce poate fi masurat rapid. Chiar tesutul afectat de o perfuzie deficitara sau de ischemie este revitalizat cu ajutorul acestor fluctuatii. Vacuumul exercita presiune asupra edemelor.

Ca urmare a fazelor de presiune negativa, sangele si limfa din vase sunt transferate catre trunchi in timpul fazelor cu presiune normala. Astfel se asista fluxul veno-limfatic.  Microperfuzia crescuta cu intensificarea simultana a drenajului limfatic si indepartarea deseurilor eliminate de obicei odata cu limfa, produc o purificare naturala suplimentara a tesuturilor interstitiale si, in consecinta, o schimbare benefica a pH-ul interstitial catre valori mai alcaline. Acest lucru este benefic pentru sinteza colagenului si pentru densitatea tesutului conector al pielii. Acest aspect ne lamureste de ce terapia inovatoare cu fluctuatii intermitente de presiune negativa prezinta interes si pentru o gama larga de simptome complementare, e.g. ca masura de crestere a contractiilor musculare fiziologice in cazuri de varicoza sau asa-numita celulita.

Presiune negativa pentru pacienti

In mod normal pacientul isi va scoate pantofii si cureaua, dar va ramane imbracat. Accesul in camera hipobara se realizeaza cu usurinta printrun dispozitiv de etansare sub forma de iris. Prin simpla restrangere a diafragmei iris, camera se inchide etans si izoleaza in interior fluctuatiile de presiune negativa si pozitiva.

Parametrii de tratament pentru terapia cu fluctuatii intermitente de presiune negativa sunt simpli si clari. Sesiunea medie de tratament pentru majoritatea afectiunilor dureaza doar 30 pana la 45 de minute. Aceasta perioada se poate ajusta simplu si precis cu ajutorul unui cronometru electronic care deconecteaza automat aparatul la expirarea perioadei programate. In acelasi timp, un semnal acustic anunta personalul ca sesiunea s-a finalizat.

Tratamentul medical este un proces brevetat, care a luat nastere din colaborarea cu Institutul de Medicina Spatiala al Societatii Aerospatiale Germane. Stimuleaza circulatia sangelui, decongestioneaza, detoxifiaza si intareste tesutul conector din interior. Este usor de utilizat, sigur si extrem de confortabil, cu efect imediat.

Drenajul limfatic mecanic: testat si aplicat de peste 20 de ani in clinici in tratatmentul venelor slabite. Purificarea si drenajul produc o stare de bine si de relaxare totala.  In afara de durata sesiunii de tratament, in orice moment se mai poate ajusta intensitatea presiunii negative in intervalul 20-80 de mbari, in functie de simptomele tratate. In timpul sesiunii de tratament, aparatul VACUMED(r) creeaza in mod independent presiunea programata, o monitorizeaza si daca este necesar ajusteaza automat presiunea curenta la nivelul prestabilit. Mai mult, fazele individuale de presiune negativa si atmosferica pot fi ajustate la secunda pentru stimularea perfuziei arteriale (faze de presiune negativa mai lungi) sau a fluxului veno-limfatic (faze de presiune normala mai lungi), in functie de simptomele tratate.

Reglajele optime pentru afectiunile standard (boala arteriala periferica, microangiopatia diabetica, limfedemul secundar, ulcer varicoz) sunt pre-programate.

Simptome tratate

Angiologie: arterioscleroza, boala arteriala periferica, microangiopatia diabetica, calmarea durerii;

Flebologie: sindrom posttrombotic insuficienta venoasa cronica (e.g. ulcere, edem limfatic secundar), lipedema;

Ortopedie: metoda moderna de vindecarea a plagii;

Reabilitare: accelereaza reabilitarea si regenerarea, antrenamentul vascular creste distantele parcurse in mers, prevenirea afectiunilor piciorului, medicina sportiva;

Eficienta Tehnologia LBNPD aduce beneficii importante, recunoscute intro masura din ce in ce mai mare de comunitatea medicala. Compania se numara printre primele organizatii care, pe baza rezultatelor cercetarilor intreprinse de NASA, au creat o metoda de tratament extrem de eficienta pentru afectiunile piciorului si pentru bolile vasculare.

Elementul central al acestei metode este aparatul Vacumed. Structura inovatoare a acestui aparat ii tradeaza originea fundamentata in tehnologia spatiala NASA. Adaptat pentru procesul brevetat de aplicare intermitenta de presiune negativa si presiune atmosferica, acest aparat ultramodern, un produs secundar al cercetarii spatiale, este disponibil pentru tratamente de prevenire si terapii pentru pacienti.

Tehnologie spatiala utilizata pentru tratarea afectiunilor piciorului si a bolilor vasculare

Aparatul Vacumed reprezinta tehnologia de top in ceea ce priveste ultimele cercetari si inovatii ale companiei WEYERGANS HIGH CARE MEDICAL.

Conform unui raport prezentat la cel de-al 22-lea Congres European de Cardiologie desfasurat la Amsterdam, intre 8 si 22% din populatie sufera de o boala arteriala periferica. Si procentul este in crestere! 7% din pacienti vor fi supusi unei interventii de amputare in urmatorii cinci ani; acest risc se ridica chiar pana la 30% in cazul bolnavilor de diabet. Datorita riscului cardiovascular ridicat, nu doar extremitatile inferioare ale pacientilor sunt in pericol, ci chiar vietile acestora. In consecinta, trebuie sa acordam o atentie mai mare terapiei si tratamentului de prevenire

Iata solutia - metoda de tratament pe care dumneavoastra si pacientii dumneavoastra o asteptati de ani de zile. Tratarea membrelor inferioare cu presiune negativa intermitenta prin intermediul aparatului VACUMED, o tehnologie moderna si inovatoare in lupta impotriva afectiunilor vasculare si ale picioarelor.  Principiul de functionare al aparatului VACUMED isi are originea in medicina spatiala. Niciun astronaut nu poate supravietui in calatoriile spatiale cu oameni fara aparatul care aplica presiune negativa pe membrele inferioare (LBNPD), deoarece acesta il ajuta sa se mentina in forma in imponderabilitate si sa pastreze fluxul arterial catre extremitatile inferioare. Numeroasele teste efectuate de NASA si de Agentia Spatiala Germana dovedesc o dilatare a capilarelor si o capilarizare deosebita, precum si o cresterea a micro si macroperfuziei in extremitatile inferioare, chiar in cazul unei aplicari continue a presiunii negative.

Mai multe informatii cu privire la studiile si cercetarile medicale veti gasi aici: www.vacumed.de

Principiu de functionare in imagini

Dilatarea capilarelor: vasele limfatice se dilata si devin saturate (fig. 1);
Comprimarea capilarelor: vasele sunt presate in directia corecta (fig. 2);


t21.jpgt22.jpgt23.jpgAlte afectiuni ce pot fi tratate cu VACUMED:

Activarea fluxului limfatic si a circulatiei sangvine, detoxifiere, celulita, afectiuni acute locale ale circulatiei limfatice, tesut conector slabit, telangiectazia, relaxare musculara, arterioscleroza, obezitate, Jodhpur, edeme, ulcere, boala varicoasa

Contraindicatii pentru folosirea aparatului VACUMED:

Tensiune arteriala foarte scazuta, risc de tromboza (tromboflebita, inflamarea unei vene), anghina pectorala, aritmie cardiaca, insuficienta renala, sarcina.

Aparatul VACUMED poate fi utilizat in combinatie cu alte tratamente precum inhalatiile Iono-Care. Acest tratament stimuleaza metabolismul utilizand oxigen ionizat. Genereaza o stare de bine si imbunatateste metabolismul bazal. Un tratament brevetat ca metoda de imbunatatire a infatisarii corporale pentru persoanele supraponderale. Este de asemenea o metoda de regenerare si crestere a nivelului de concentrare.